dimecres, 16 d’abril de 2014

Els ponis!

 

En la hípica a on anem a muntar a cavall també hi ha ponis. Els ponis són equins petits, de constitució robusta i resistent, que no fan més d'1,48 metres d'alçada. Per norma general, els ponis són uns animals ben tranquils, per això els poden muntar els nens petits.
Hi ha diferents tipus de ponis: Haflinger, Irish Tinker, poni islandès, poni alemany, poni de les Shetland, poni gal·lès, poni d'Exmoor i poni dels fiords entre d'altres.
Haflinger: Aquest poni és originari del sud del Tirol (Itàlia) però on més n'hi ha és a Alemanya. Antigament l'utilitzaven per transportar càrregues per les muntanyes i les zones de difícil accés. És un poni que té molta resistència física i un aspecte molt bonic.
Irish Tinker: És originari d'Anglaterra i Irlanda. És un animal molt fort, molt tranquil i intel·ligent que aprèn molt ràpid.
Poni islandès: Com el seu nom indica, aquest poni és originari d'Islàndia i es molt bo cavalcant. Té molt bon caràcter i s'acostuma a utilitzar per fer equinoteràpia infantil.
Poni alemany: És un poni que es va començar a criar més o menys a partir de 1970 i prové de l'encreuament de diferents races de poni angleses.
Poni de les Shetland: Aquest és el poni més petit que existeix i normalment no passa d'un metre d'altura. És molt intel·ligent i juganer però una mica testarrut.
Poni gal·lès: És originari de Gran Bretanya però es cria arreu del món perquè és un animal molt apreciat. Són molt bons saltadors.
Poni d'Exmoor: Exmoor és un parc nacional que hi ha al sud-est d'Anglaterra. Aquest poni és baixet (1,30 metres) i es pot amagar molt bé entre les herbes altes i els esbarzers. Té un pelatge fort i castany.
Poni dels fiords: És un poni originari de Noruega on ja els criaven els víkings per a fer feines del camp perquè és un animal molt fort i robust.


Aquests dos ponis de les fotos que he penjat són els que hi ha a l'hípica i conviuen molt bé amb les seves amigues ovelles.

Curiositat
El cavall més petit del món és el Falabella, un cavall que es pot confondre amb un gos perquè només fa de 40 a 80 cm d'alçada. Tot i ser l'equí més petit que existeix se'l considera cavall, no poni. 

Foto trobada a Google


 Publicat per l'Henoch